Aniversare la Teatrul Naţional „Satiricus Ion Luca Caragiale”

Aniversare la Teatrul Naţional „Satiricus Ion Luca Caragiale”

Cu mai bine de 2 luni în urmă, Teatrul Naţional „Satiricus Ion Luca Caragiale” și-a deschis cea de-a XXV-a stagiune, după o perioadă de trei ani în care edificiul instituției a fost supus reconstrucției capitale, fiind reutilat și reamenajat conform cerințelor moderne.

În rezultatul reconstrucției a apărut și o a doua sală de spectacole –  Sala mică, teatrul dublându-și numărul total de locuri disponibile pentru spectatori. De asemenea, a fost schimbată configurația și capacitatea sălii principale de spectacole, unde s-au adăugat balconul și lojele. Scena s-a extins, bolta ei a fost înălțată considerabil, fiind instalate utilaje moderne și aparataj performant.

Având în repertoriul activ 25 de spectacole, inclusiv 10 premiere, Teatrul Naţional „Satiricus Ion Luca Caragiale” oferă publicului larg mai multe surprize plăcute: componența trupei a suferit modificări substanțiale, mai multe spectacole în premieră sunt montate de regizori din afara teatrului, care s-au bucurat de o bună conlucrare cu trupa satiriciștilor.

Sâmbătă, 19 decembrie 2015, ora 18:00, „Satiricus” aniversează 25 de ani de la fondare – ziua când, în 1990, a fost prezentat, pe scena Filarmonicii de Stat, primul spectacol al acestei redutabile trupe, „Ce e viața omului” de A. Arkanov. La un sfert de veac de la această premieră, pe noua scenă a reînnoitului și mereu tânărului Teatru se va da o reprezentație cu spectacolul „Made in Moldova” de C. Cheianu, iar în foaier spectatorilor li se va oferi o cupă de șampanie cu ocazia remarcabilei sărbători.

De asemenea, în foaierul Teatrului va fi lansată cartea „Un sfert de secol cu Teatrul Naţional Satiricus Ion Luca Caragiale”, al 17-lea volum din colecția „Constelația Satiricus”, reprezentând o istorie vie în imagini, articole și documente ce reflectă evoluția și realizările artistice al acestei prestigioase instituții teatrale.

Ion DIVIZIA

Оставить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*