Marți, 17 mai crt., la ora 18.15, la Librăria din Centru (bdul Ștefan cel Mare, nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea volumului Zece femei de Al.Cistelecan, apărut la Editura Cartier în colecția Rotonda. Evenimentul are loc în cadrul Festivalului Primăvara Poeților, organizat de Uniunea Scriitorilor din Moldova.
Preț promoțional în ziua lansării.
Sesiune de autografe.
Alături de autor vor participa:
Ioan Pintea, scriitor
Lucia Țurcanu, critic literar
Mircea V.Ciobanu, scriitor
Moderator: Em.Galaicu-Păun, scriitor, redactor-șef al Editurii Cartier
Zece femei de Al.Cistelecan (colecția Rotonda). Broșată, 160 pag. Preț: 23 RON/96 MDL
„De câțiva ani încoace, Al. Cistelecan, admirat unanim pentru subtilele intuiții și judecăți privind spațiul poetic românesc, dar dedat, nu mai puțin, unui soi de mic narcisism ținând de o anume caligrafie manieristă a expresiei, a publicat în presa literară o suită de profiluri de doamne lirice transilvane, dezgropate din fișiere îngălbenite de biblioteci, de unde nu le-a mai scos aproape nimeni și nici nu prea mai aveau șansa să fie scoase. (…) presupusul temut călău surâde și se amuză în timpul execuției, nu mai puțin atent la baletul său de pe eșafod ori la dexteritățile cu care-și mânuiește instrumentele chirurgicale. E, pe deasupra, un bonom și un tandru.”
(Ion Pop)
Al. Cistelecan s-a născut la 2 decembrie 1951, în Aruncuta, jud. Cluj. Școala generală în satul natal; liceul „Ady-Șincai”, Cluj (1966-1970); Facultatea de Filologie a Universității „Babeș-Bolyai”, Cluj (1970-1974). Doctor în litere (2000) al aceleiași Universități, cu o teză despre Ion Pillat. Profesor în cadrul Facultății de Științe și Litere a Universității „Petru Maior” din Tîrgu Mureș. A lucrat la casele de cultură din Ștei și Oradea (1975-1987); între 1987-1993, redactor al revistei „Vatra”; între 1993-2006, redactor-șef adjunct al aceleiași reviste. A debutat în „Echinox”, în 1973. Editorial, în 1987, cu Poezie și livresc (Editura Cartea Românească, București; premiul „G. Călinescu”). A mai publicat volumele: Top ten (Editura Dacia, Cluj, 2000), Celălalt Pillat (Editura Fundației Culturale Române, București, 2000; premiul USR și premiul ASPRO); Mircea Ivănescu. Micromonografie (Editura Aula, Brașov, 2003); 11 dialoguri (aproape teologice), Editura Galaxia Gutenberg, Târgu Lăpuș, 2003; Al doilea top (Editura Aula, Brașov, 2004); 15 dialoguri critice (Editura Aula, Brașov, 2005); Diacritice (Editura Curtea Veche, București, 2007); Aide-mémoire (Editura Aula, Brașov, 2007); Magna cum laude (Editura Tracus Arte, București, 2012); Ardelencele (Editura Eikon/Școala Ardeleană, Cluj, 2014). A coordonat volumul aniversar Mircea Ivănescu 80 (Editura Paralela 45, Pitești, 2011). A alcătuit și îngrijit antologia: Mircea Ivănescu, Versuri (Editura Humanitas, București, 2014). A colaborat la Dicționarul Scriitorilor Români și la Dicționarul esențial al literaturii române (coord. de Mircea Zaciu, Marian Papahagi și Aurel Sasu).
Poți procura cartea oriunde ai fi. E simplu. Intră pe http://shop.cartier.md/
În Rotonda au mai apărut:
Tata Vasile de Vladimir Beșleagă
Băsesc, deci exist! de Dorin Tudoran
Ion Druță, conștiință a istoriei basarabene de Constantin Cubleșan
Manierismul românesc de Lucia Țurcanu
Du-te free de Aura Maru (debut)
Romanul generației 80 de Maria Șleahtițchi
Lira din acvariu de Ion Hadârcă
paraLELE de Vica Demici & Zina Zen
Zen la pachet de Sorin Hadârcă
Ce spun cărțile. Alte bookiseli de Gheorghe Erizanu
Și a fost noapte… de Aureliu Busuioc
Arme grăitoare de Emilian Galaicu-Păun
Eșarfe în cer de Dumitru Crudu
Sunt un om de stânga de Vasile Ernu
Iubirea altfel de Margareta Curtescu
Gânduri bune,
Mircea Voinea,
redactor PR
Intră în cărți pe www.cartier.md
Ne găsești pe twitter la https://twitter.com/EdituraCartier
și pe facebook la https://www.facebook.com/librariilecartier