Zece femei de Al.Cistelecan, la Librăria din Centru

Zece femei  de Al.Cistelecan, la Librăria din Centru

Marți, 17 mai crt., la ora 18.15, la Librăria din Centru (bdul Ștefan cel Mare, nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea volumului Zece femei  de Al.Cistelecan, apărut la Editura Cartier în colecția Rotonda. Evenimentul are loc în cadrul Festivalului Primăvara Poeților, organizat de Uniunea Scriitorilor din Moldova.

Preț promoțional în ziua lansării.

Sesiune de autografe.

Alături de autor vor participa:

Ioan Pintea, scriitor

Lucia Țurcanu, critic literar

Mircea V.Ciobanu, scriitor

Moderator: Em.Galaicu-Păun, scriitor, redactor-șef al Editurii Cartier

Zece femei de Al.Cistelecan (colecția Rotonda). Broșată, 160 pag. Preț: 23 RON/96 MDL

„De   câțiva  ani  încoace,  Al.  Cistelecan,  admirat  unanim  pentru subtilele intuiții și judecăți privind spațiul poetic românesc, dar dedat,  nu mai puțin, unui soi de mic narcisism ținând de o anume caligrafie manieristă a expresiei, a publicat în presa literară o suită de profiluri de doamne  lirice  transilvane,  dezgropate  din  fișiere îngălbenite de biblioteci, de unde nu le-a mai scos aproape nimeni și  nici nu prea mai aveau șansa să fie scoase. (…) presupusul temut călău surâde și se amuză în timpul execuției, nu mai puțin atent la baletul său de pe eșafod ori   la   dexteritățile cu care-și  mânuiește instrumentele chirurgicale. E, pe deasupra, un bonom și un tandru.”

(Ion Pop)

 

Al. Cistelecan s-a născut la 2 decembrie 1951, în Aruncuta, jud. Cluj. Școala generală în satul natal; liceul „Ady-Șincai”, Cluj (1966-1970); Facultatea de Filologie a Universității „Babeș-Bolyai”, Cluj (1970-1974). Doctor în litere (2000) al aceleiași Universități, cu o teză despre Ion Pillat. Profesor în cadrul Facultății de Științe și Litere a Universității „Petru Maior” din Tîrgu Mureș. A lucrat la casele de cultură din Ștei și Oradea (1975-1987); între 1987-1993, redactor al revistei „Vatra”; între 1993-2006, redactor-șef adjunct al aceleiași reviste. A debutat în „Echinox”, în 1973. Editorial, în 1987, cu Poezie și livresc (Editura Cartea Românească, București; premiul „G. Călinescu”). A mai publicat volumele: Top ten (Editura Dacia, Cluj, 2000), Celălalt Pillat (Editura Fundației Culturale Române, București, 2000; premiul USR și premiul ASPRO); Mircea Ivănescu. Micromonografie (Editura Aula, Brașov, 2003); 11 dialoguri (aproape teologice), Editura Galaxia Gutenberg, Târgu Lăpuș, 2003; Al doilea top (Editura Aula, Brașov, 2004); 15 dialoguri critice (Editura Aula, Brașov, 2005); Diacritice (Editura Curtea Veche, București, 2007); Aide-mémoire (Editura Aula, Brașov, 2007); Magna cum laude (Editura Tracus Arte, București, 2012); Ardelencele (Editura Eikon/Școala Ardeleană, Cluj, 2014). A coordonat volumul aniversar Mircea Ivănescu 80 (Editura Paralela 45, Pitești, 2011). A alcătuit și îngrijit antologia: Mircea Ivănescu, Versuri (Editura Humanitas, București, 2014). A colaborat la Dicționarul Scriitorilor Români și la Dicționarul esențial al literaturii române (coord. de Mircea Zaciu, Marian Papahagi și Aurel Sasu).

 

Poți procura cartea oriunde ai fi. E simplu. Intră pe http://shop.cartier.md/

 

În Rotonda au mai apărut:

Tata Vasile de Vladimir Beșleagă

Băsesc, deci exist! de Dorin Tudoran

Ion Druță, conștiință a istoriei basarabene de Constantin Cubleșan

Manierismul românesc de Lucia Țurcanu

Du-te free de Aura Maru (debut)

Romanul generației 80 de Maria Șleahtițchi

Lira din acvariu de Ion Hadârcă

paraLELE de Vica Demici & Zina Zen

Zen la pachet de Sorin Hadârcă

Ce spun cărțile. Alte bookiseli de Gheorghe Erizanu

Și a fost noapte… de Aureliu Busuioc

Arme grăitoare de Emilian Galaicu-Păun

Eșarfe în cer de Dumitru Crudu

Sunt un om de stânga de Vasile Ernu

Iubirea altfel de Margareta Curtescu

 

Gânduri bune,

Mircea Voinea,

redactor PR

 

Intră în cărți pe www.cartier.md

Ne găsești pe twitter la https://twitter.com/EdituraCartier

și pe facebook la https://www.facebook.com/librariilecartier

Оставить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*