Sofia Păpădia de Stela Popa, la Librăria din Centru

Sofia Păpădia de Stela Popa, la Librăria din Centru

Joi, 22 decembrie crt., la ora 15.15, la Librăria din Centru (bdul Ștefan cel Mare nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea volumului pentru copii Sofia Păpădia de Stela Popa cu ilustrații de Stela Damaschin-Popa, apărut la Editura Cartier în colecția Cartier codobelc. Este primul text din seria Povești pentru Dănuț a cunoscutei prezentatoare de la Jurnal TV.

Preț promoțional în ziua lansării.

Sesiune de autografe.

Alături de autoare vor participa:

Nona MARIAN, interpretă

Nelly CIOBANU, interpretă
Cristina SCARLAT, interpretă

AURA, interpretă
Galina TOMAȘ, nutriționistă

Oxana GÎȚU, economistă
Dorina GHERGANOV, jurnalistă

Sofia OBADĂ, jurnalistă

Un recital de colinde interpretat de elevii de la liceul „Mircea Eliade”.

Scenetă adaptată după poveste de elevii de la liceul „Orizont”.

Responsabilă de distracție va fi echipa de la Clounella.
Cadouri de la Lea-Lea Brand by Tatiana Vornicescu.

 

„Cartea-poveste Sofia Păpădia este plină de învățăminte. Sugerate copiilor prin farmecul lecturii. Îmi amintesc că odată, după un buletin de știri, mă întorceam acasă cu inima grea. Grea pentru că citisem o știre despre o fetiță abuzată. Nu de puține ori am lăcrimat în emisie directă când am citit știri despre copii abuzați, furați sau maltratați. Și atunci mi-a venit ideea să le spun copiilor, printr-o poveste, cum să se ferească de oamenii răi. Cum să nu se încreadă în oricine le întinde o bomboană. Să aibă curaj să înfrunte răul, așa cum face Sofia Păpădia în poveste. Este o carte care îi învață pe pici despre bine faci, bine ajungi. Nu este nici pe departe însă o carte-poveste tristă. Nu. Dimpotrivă. Este o poveste frumoasă, vioaie și din care micii cititori vor învăța anotimpurile, așa cum o fac eu acum cu fiul meu Dan-Andrei, prin desenele realizate de Stela Damaschin-Popa. Pictorița cu care colaborez încă de la prima carte apărută în seria Povești pentru Dănuț de la Editura Cartier. Două mame știu rețeta perfectă pentru succesul garantat al unei povești. S-a pus mult suflet și multă culoare în această nouă apariție. Vă asigur că, odată răsfoind-o, picii nu vor mai lăsa cartea din mâini. Cartea-poveste Sofia Păpădia este a treia din seria Povești pentru Dănuț.” (Stela Popa)

 

Stela Popa (n. 7 august 1982, Coșcodeni, raionul Sângerei) este jurnalistă radio și de televiziune. A absolvit cu diplomă de excelență și a fost șef de promoție Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea „Jurnalism și Științe ale Comunicării” (2005), iar din 2006 este magistru în „științe politice”, la aceeași universitate (Facultatea de „Relații Internaționale Științe Politice și Administrative”, catedra “Politologie”). A fost timp de 7 ani prezentatoarea principalului buletin de știri de la ora 19.00 de la Jurnal TV din R. Moldova. În prezent este prezentatoare de știri la TVR 2, România.

Este autoarea volumelor: 100 de zile (roman), Editura Tritonic, București, dedicat Revoluției Twitter din Republica Moldova; Îngerii Mării (carte-poveste), Editura Cartier, 2015, seria Povești pentru Dănuț; Semincioara fermecată (carte-poveste), Editura Cartier, 2016, seria Povești pentru Dănuț; CD-audio „Semincioara fermecată”, teatru radiofonic citit de vedete din R. Moldova.

Stela POPA-DAMASCHIN, graficiană, este licențiată a Facultății de Arte Plastice a Academiei de Muzică,Teatru şi Arte Plastice din Chișinău. Numeroase premii pentru grafică de carte pentru copii. A ilustrat ŞTIUca la şcoală de Arcadie Suceveanu; Întâmplări cu Nătăfleaţă de Aureliu Busuioc; ÎnvăţăMinte din vorba cuMinte de Aureliu Scobioală; În cămaşă de cireaşă de Arcadie Suceveanu (nominalizare, Cele mai frumoase cărți din România, 2014). Este ilustratoarea primelor două cărți ale Stelei Popa: Îngerii Mării și Semincioara fermecată.

 

Gânduri bune,

Mircea Voinea,

redactor PR

 

Intră în cărți pe www.cartier.md

Ne găsești pe twitter la https://twitter.com/EdituraCartier

și pe facebook la https://www.facebook.com/librariilecartier

 

 

Оставить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*