Seară poetică Alexandru Cosmescu, la Librăria din Centru

Seară poetică Alexandru Cosmescu, la Librăria din Centru

Joi, 20 iulie crt, la ora 18.15, va avea loc Seara poetică de la Librăria din Centru cu participarea lui Alexandru Cosmescu și a invitaților săi:

Radu Nițescu

Andrei Dosa

Moni Stănilă

Victor Țvetov 

Ion Buzu

Un spaţiu blând, care mă primeşte cum m-ar îmbrăţişa. Alex Cosmescu. Siguranța pe care ți-o dă poezia. Ritmul impecabil din spatele textului, erotismul dintre rânduri, căldura de la suprafață. O apropiere reală, un mod prietenos de a clipi spre oamenii din jur. O voce care, în literatura de azi, după atâtea strigăte techno & discursuri electro, sună (în sfârșit!) firesc. Un demers  pe care-l recunoști imediat. Tehnică, precizie și claritate. Și ceva în plus, ceva de care poezia română actuală avea mare nevoie: un spațiu profund uman, o inteligență discretă care știe să-și dozeze fragilitatea și forța, intervenind doar cât și doar acolo unde este nevoie, structurând un discurs poetic ireproșabil.”(Dan Coman)

ALEXANDRU Cosmescu s-a născut la 30 iulie 1985 în Chișinău, Republica Moldova. A absolvit secția română-latină a Facultății de Litere a Universității de Stat din Moldova (2008) cu o lucrare despre poetica latină și poetica poeziei contemporane. A urmat un masterat în filosofie (Dialog și alteritate în discursul filosofiei contemporane, USM, 2010) și un doctorat în filologie (Textul dialogic și textul monologic din perspectiva analizei discursului, Institutul de Filologie al AȘM, 2013). Apoi a absolvit programul de masterat Marile Cărți ale Civilizației Europene, coordonat la USM de Petre Guran (2014).

 

Participant la atelierul de creative writing organizat de Adrian Urmanov la Mănăstirea Râșca (2006).

 

A predat cursuri de literatură și filosofie la câteva universități din Chișinău. În prezent este cercetător științific la Academia de Științe a Moldovei.

 

Debut cu volumul Un spaţiu blând, care mă primeşte cum m-ar îmbrăţişa, Cartier 2013 (Premiul Uniunii Scriitorilor din Moldova pentru debut).

 

Gânduri bune,

Mircea Voinea,

redactor PR

 

Intră în cărți pe www.cartier.md

Ne găsești pe twitter la https://twitter.com/EdituraCartier

și pe facebook la https://www.facebook.com/librariilecartier

Cărțile Cartier pot fi procurate online pe shop.cartier.md

Оставить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*